ZEKO


Siitä lähtien kun taloudessani on ollut kaksi tai useampi koira, päätin, että kissojakin täytyy olla useampi. Tonton aikoihin olin mieltynyt tosi paljon pitkä karvaisiin kissoihin, mutta tällä kertaa mielessä oli oranssi kissa. Voi miten söpöä ja lutuista! Aloin silloiselle avomiehelleni kertomaan ajatuksestani ja sain totaali tyrmäyksen haaveilleni. Kissa luvattiin, kun oli omakotitalo. Se kortti oli helppo vetää, sillä sellaiset talo haaveet olivat kaukana. Kuinkas ollakkaan ajat muuttuu ja aloimmekin ihan pian ekan kestustelun jälkeen puhumaan isomman asunnon, mahdollisesti jopa talon hankinnasta. Siinä vaiheessa en enää päässyt kissakuumeeni yli.

Asiaa pahenis se, että kaupassa työskennellessäni huomasin asiakkaan kiinnittävän jotain ilmoitustaululle. Uteliaana ihmisenä hiippailin heti hänen lähdettyä lukemaan ilmoituksen ja kuinkas ollakkaan! Myytävänä oli kolme kissanpentua ja kolli pojat olivat oransseja väriltään. Pääsin töistä normaalia aikaisemmin ja soitin heti autoon päästyäni kissojen omistajalle. Sovimme tapaamisen heti samalle päivälle ja kaasutinkin omakotitalon pihaan, jonne nainen kiikutti pientä koria kissa jaloissa kiehnäten. Korissa oli kolme kissanpentua, joiden silmät olivat auki, mutta liikehdintä hyvin hataraa. Nostin koko oranssin kissan syliini ja se huusi julmetusti. 'Tää se on!' Ajattelin heti.


Pahin oli edessä. Kuinka kertoa saman katon alla asuvalle ihmiselle, että mä hankin kissanpennun. Alkoi vinkuminen, kinuaminen, kissojen hyvien puolien puolustaminen. Vein jopa miehen katsomaan kissoja ja vaan tungin äkkiä valitsemani hänen syliinsä. Autossa käytiin tiukka keskustelu siitä, kumman halusin ottaa, kissan vai koiran, kumpaakin en tulisi saamaan. Muttako mun sydän oli jo viety.


Sinä päivänä kun kisuli oli tarkoitus hakea kotiin, kävin hakemassa vanhemmiltani Oulaisista auton lainaan. Ajoin suorilteen hakemaan seuraavaksi kissaa. Kisuli ei oikein tykännyt Netestä ja Tontoakin piti vähän pelätä. Aijoin nimetä pennun Pöndeksi. Valmistin miehelle ruokaa ja siivosin. Pidin kissan lukittuna vessassa ruokailun ajan samalla kun mielistelin miestä. Miehen mentyä vaihtamaan työvaatteita pois päästin Pönden vapaaksi. Pian syntyikin iso riita. Minun ja mieheni välille. Hän häipyi ovet paukkuen kotoamme ja oli poissa useita tunteja. Sen aikaa itse makasin sohvalla nukkuva kissanpentu kainalossa. Mies palasi ja uuden riidan jälkeen lähti Neten kanssa lenkille.Palattuaan hän käski minun pakata kissan autoon ja viedä se takaisin. Siinä vaiheessa minä aloin pakkaamaan omia ja elukoiden tavaroita ja ilmoitin lähteväni vanhempieni luokse, sillä he hyväksyisivät meidät kaikki. Kannoin elukat autoon ja istuin hetken itkien paikallani. Auton ikkunaan koputettiin.
- Mun täytyy asennoitua tähän uudestaan. Tulkaa kaikki sisälle.
En uskaltanut hihkua onnesta, sillä tiesin periksi antamisen olevan miehelle kova paikka. Lopulta hän istui jo samana iltana pentu sylissä katsomassa telkkaria. Pönde sai jäädä sillä ehdolla, että mies sai keksiä nimen, joten siitä tuli Zeko.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti