keskiviikko 17. lokakuuta 2012

Neten älykkyystesti

Tein Netelle tänään koirille tarkoitetun älykkyystestin. Testin löydät osoitteesta "ÄLYKKYYSTESTI"

Testin tekeminen oli todella kivaa. Se toi pientä aivojumppaa koiralle ja tietenkin omistajalle. Testattavan koiran pitää olla vähintään vuoden ikäinen. Otin myös videot toiminnastamme, jotka kasasin teille katsottavaksi. Tulokset hämmästyttivät minua aika paljon. Nette on yllättävän ongelmaratkaisu kykyinen ja se lukee todella paljon minua. Olen nimittäin pitänyt Netteä aika tyhmänä koirana, sillä se on ollut aina vaikea kouluttaa. Tavallisissa käytöstavoissa se taas loistaa epäilemättä. Nette on hieno koira!

Lisäksi, että kokosin työskentelystämme videon, tein myös taulukon tuloksista, jotta kaikki ne näkevät. Tehtävissä mitattiin aikaa ja yleensä sen mukaan sai pisteitä.

Tehtävässä 8 mokasin parikin kertaa. Ensinäkin Nette meinasi karata yksikseen hakemaan makupalan ja kun viisi minuuttia oli kulunut ja oli aika lähteä etsimään arvatkaa oliko sielä enää namia. Onneksi kävin tämän tarkastamassa ennen kuin päästin Neten etsimään. Tontohan sen oli tietenkin vetänyt nassuunsa. Pitäisiköhän tätä soveltaa kissaan.:D Ruua tuo kyllä löytää ainakin mistä vain.

Kaikissa tehtävissä en käyttänyt aikaa, sillä arvioinnissa aika ei ollut tärkeässä osassa. Loppu yhteenvetona voin sanoa, että Nette on tosi hyvä ongelmanratkaisu tehtävissä, mutta oppimistehtävät ovat sille edelleenkin todella vaikeita. Sillä ottaa todella kauan aikaa, ennen kuin oppi menee perille.

Tässä taulukko pisteistä
^napsauta

Haluaisin tehdä tavallaan haasteen. Olisi kiva lukea myös muiden tuloksia älykkyystestistä. Jos sait tätä lukemalla inspiraation testin tekoon omalle koirallesi, jätä kommenttia, jotta voin käydä sivuillanne katsomassa teidän tuloksenne.:) Vakuutan, että testin teko oli helppoa ja hauskaa!

6 kommenttia:

 1. Aika mielenkiintoinen tämä koirien älykkyystesti.. Pitänee itsekin tehdä tämä koiralle! :)

  VastaaPoista
 2. Kannattaa :) Kai tuloksia näkee blogistasi ? ;)

  VastaaPoista
 3. Heips, meidän blogi muutti nimeä, löydät sen täältä http://omakotikarvainen.blogspot.fi/ :) Täytyy kyllä tehä kans toi testi tässä joskus :)

  VastaaPoista
 4. Kiitos uudesta osoitteest.:) Olisi muuten kyllä tullut hätä, jos ei olisi enää sivuja löytänyt.:) Kokeilkaa ihmeessä Sulonkin kanssa tätä.

  VastaaPoista
 5. Olihan se kokeiltava, kun sen verta mielenkiintoiselta puuhailulta vaikutti! http://kapulakieli.blogspot.fi/ löytyy meidän tulosta.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kävin katsomassa!:) Mahtavasti sujui teilläkin.

   Poista