maanantai 24. kesäkuuta 2013

Punkkeja, hyi!

Heinikossa suhisee ja punkit hyökkää! Netestä löytyi naaman, siis PELKÄN naaman ajelun yhteydessä kaksi punkkia. Viime vuonna selvisimme punkeitta kokonaan, joten en ole nyt pitänyt kiirettä punkkikarkotteiden kanssa. Olisi siis kuitenkin pitänyt.. Kannuksessa ei juuri nuita eläinkauppoja ole, kuin 40 kilometrin etäisyydellä, joten nopein apu löytyi apteekista ja siitähän lystistä sai maksaa 50 euroa.Helmiltä on löytynyt yksi punkki, Neten saldo tähän mennessä on neljä. Pääsemme seuraavaksi itse asiaan. Helmi ei ole reagoinut uuteen pantaansa mitenkään. Nette taas.. Niin.. Jouduin ottamaan pannan siltä eilen illalla pois ja sinne meni yli 20 euroa harakoille. Mahtavaa!

Oireet alkoivat kaulan rapsuttelulla. Pannan käyttöohjeissa mainittiin mahdollista kutinaa, joka poistuu 48 tunnin kuluessa. Olinhan kuitenkin Neteltä juuri ajanut kaulan myös lyhyelle karvalle, joten ajattelin senkin edes auttavan kutisemista. Nette alkoi erakoitua. Se pysyi piilossa, eikä nukkunut öisin, koska kaulaa kutisi. Se hautautui peittojen, tyynyjen ja sohvan väleihin. Ei syönyt, ei juuri leikkinyt ja halusi olla vain sisällä sängyn alla.
Nette oli tosi väsyneen näköinen. Kutinalta se ei ole saanut nukuttua ja alkoi nukahdella "pystyyn". Se oli siskoni miehen sylissä ja sen pää nuokkui koko ajan, niin väsynyt se oli. Yleensähän Nette ei juuri sylissä tykkää olla, saati sitten nukkuu siihen. Eilen pyysin sen sänkyyn minun viereeni, koska halusin olla sen lähellä, jotta heräisin jos kutina pahenee. Kaulaan olin laittanu rasvaa ja punoitus tuntui hieman kadonneen.

Eilen kaulassa oli kaksi sormenpään kokoista rupea. Yhdessä päivässä.. Nette työnsi päänsä tyynyni alle piiloon ja vääntelehti koko ajan paikallaan. Niin tukala sillä oli. Pannan laittamisesta oli kulunut neljä päivää ja päätin ottaa sen pois. Mie en enää kestäny kahtua Neten touhua. Säälitti.

Nyt Nette on ollut päivän ilman pantaa. Se edelleen on piilossa, mutta ei kutise enää. Luulen, että piilossa oleminenkin on vaan sitä, että se saa vihdoin nukkua, rauhassa. Helmille panta siis sopii, mutta Netelle ei. Torstaina suuntana eläinkauppa ja halppis panta.:)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti