torstai 8. elokuuta 2013

Villikissa

Mitä on elämä villin kissanpennun kanssa? Noh, ei ainakaan rauhallista. Tälläkin hetkellä Zeko huutaa tuolla lisää ruokaa. Sehän on ruokittu pari tuntia sitten, mutta pienen kissanpojan maha on jo tyhjä. Varmasti on! Sehän ei riitä, että syödään omat ruuat, mutta pitää Tontokin ajaa kupiltaan ja syödä nekin. Siksi sillä ei vaan oikeesti voi olla vielä nälkä.


Selväksi varmaan tuli, että Zekosta lähtee ääntä ja paljon. Se ilmoittaa kaikesta naukumalla. Tai sitten se tekee sitä ihan huvikseen. Ulos Zeko ei ole päässyt meidän aikana. Eikä se ole sitä kaivannutkaan, paljon.. Auta armias jos kaikki muut on pihalla ja tämä näkee kaiken ikkunasta. Kyllä sitten huutoa löytyy, että: "Minä kans!" Valitettavasti ulkona oleminen ei vain kuulu meidän kissoille. Mie en pidä sellaista kissaa lemmikkinä, jos se käy vain meillä syömässä. Kaiken lisäksi, olen sitä mieltä, että jos ne eivät ole koskaan ulos päässeet, eivät ne osaa sellaista kaivata. Ne ei tiedä "paremmasta".


Pikku jäyniä Zeko osaa myös järjestää. Eräänä iltana oltiin menossa jo nukkumaan, kun vessasta alkoi kuulua vessapaperitelineen nitkutusta. Kissathan viettävät yönsä vessassa. Oltiin niin väsyneitä, ettei jaksettu nousta ja aamullahan selvisi mitä vessassa oli tapahtunut. Zeko oli vähän vedellyt paperia sielä. Käsipyyhkeet ovat myös saaneet jonnin verran tuunausta ja vessaharja löytyy harvase päivä keskeltä vessan lattiaa, eikä pöntön vierestä. On varmaan kivaa toisella.


Seuraavaksi kuvat kertovat enemmän. Ensimmäisessä kuvassa näette missä on kissojen pedin oikea paikka. Seuraavassa kuvassa voitte havaita, että peti on liikkunut useita metrejä saunan puolelle. Mika sanoi nähneensä yhtenä päivänä Zekon pedin alla. Sillä se siis liikkuu ympäri vessaa, joka päivä. Jos Zekolla on siis tylsää, kyllä se aina jotain keksii.
Nami pallo on yksi Zekon lemppareista. Sen kanssa se jaksaa pelata vaikka maailman tappiin asti. Se on myös hyvä keino siihen, että Tonto saa syödä rauhassa oman ruokansa kun Zeko pelaa palloa. Tontokin osaa pelata kyseistä peliä, mutta se ei kyllä millään kerkeä Zekon mukaan.

Tonto ruukaa teroitella välillä kynsiään puisiin huonekaluihin tai ikkunalautaan. Zeko onneksi on oppinut heti raapimapuun tarpeellisuuden. Se onkin kovassa käytössä täällä.

Zeko on myös kova leikkimään kaiken laisilla leluilla. Kelpaa kissojen pallot ja hiiret, mutta myös koirien isommat lelut, vinkulelut, luut ja kaikki mahdollinen. Yhtenä päivänä yllätin Zekon jopa jyrsimästä luuta oikeasti kuten koirat. Kaikki rapiseva on myös kivaa. Muovipussit ja Jemmaa varten levitetyt pissapaperit on kivoja. Myös Jemmalle rakennettu pentuaitaus toimii hienona kiipeily telineenä.


Kaikki meidän elukat kelpaavat kyllä Zekolle leikkikaveriksi. Se painii mielellään jokaisen kanssa, mutta Tonto taitaa silti olla sen lemppari. Tontosta on Zekon myötä löytynyt uusia ääniä, kuten sähiseminen ja murina. Välillähän vanhustakin ottaa päähän moinen kakara. Silti täällä kyllä nukutaan vierekkäin, pestään toisten korvat ja leikitään hippaa. Niistä on tullut kyllä aika erottamattomat. On tavattu jopa yhdessä pienestä kissanpedistä, joka siis vessassa sijaitsee. Ja se on oikeasti sen verran pieni, että Tonto sille juuri mahtuu. Sopu sijaa antaa.


Osaahan Zeko toki olla myös todella ihana. Sillä on iso ja kuuluva kehräys ääni, jota se käyttää mielellään paljon. Se tykkää kiivetä olkapäälle ja käydä sinne jopa nukkumaan. Se jopa nuolee käsiä ja kasvoja, kuten koirat. Se on aivan oma persoonansa, jota ilman olisi ihan mahdotonta edes kuvitella lauman olevan ehjä. Se tuo oman villin ripaukseksa tähän, koska kaikki muut ovat niin rauhallisia.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti