perjantai 23. elokuuta 2013

Matkapahoinvointi

Vaikka Jemma onkin kaikin puolin maailman ihanin koiranpentu, ei se voinut mitään helpompaa ongelmaa itselleen kehitellä, kuin matkapahoinvointi. Pahoinvointi ilmeni ensin kuolaamisena ja sitten oksenteluna. Opetappa nyt tuollasta sitten pois.. Me oltiin aika raakoja tämän asian suhteen ja vaan kuskattiin Jemmaa autolla joka paikkaan. Joskus meni kivasti ja Jemma vain kuolasi, mutta joskus oksentelua oli paljon. Katsoimme, ettei Jemma saisi ruokaa ennen automatkoja, joka helpotti todella paljon pahoinvointia.


Jemma joutui siis joka kauppareissulle, käynnille ja ajelulle mukaan. Lyhyet matkat alkoivat mennä todella hyvin ja lopulta myös pidemmät. Yleensä pitemmillä matkoilla oksennus tuli vasta, kun auto oli pysähtynyt tai pentu otettiin pois autosta. Kehitystä on siis tapahtunut. Pariin viikkoon ei Jemma ole autoon oksentanut ja jopa nukkuukin automatkoilla.

Ongelmana on enään oikeastaan se, ettei Jemma suostu tulemaan autoon. Jemma tulee iloisena parkkipaikalle, mutta kun sitä yrittää kutsua, lähtee takaisin kotiovelle ja sen joutuu sieltä noutamaan kyytiin. Siitä lähtien kannoimme Jemman kotiovelta asti autoon. Jos olen mennyt kavereiden kyydillä lenkille, olen ottanut pyyhkeen oksennusta varten ja nyt Jemma on yhdistänyt pyyhkeen autoiluun. Ei meinaa pentua saada sisällä enää syliin, jos pyyhe on kourassa. Olen nyt jättänyt pyyhkeekin pois matkasta ja aloimme kuljettamaan Jemmaa talutushihnassa autoon. Jep! Voitte arvata minkälaista hihnassa kävelemistä se oli parin toiston jälkeen. Ei meinaan pieni puudeli pentu liiku mukavasti perässä mahallaan.

Nyt pitäisi saada autosta kiva paikka. Jemma rakastaa yli kaiken rouhetikkuja ja niitä olen joskus antanut sille palkaksi autoon menemisestä. Siitä vain on tuloksena sitten oksut. Huono palkata matkoilla oksentava koira herkuilla.. Nyt aloitetaan Essin ehdottama systeemi. Käyn tänä iltana ekaa kertaa ruokkimassa Jemman autoon. Emme ole lähdössä ajelulle, mutta käymme vain syömässä iltaruuan sielä. Huomenna on vuorossa aamuruoka. Edessä on vielä autossa käymistä, mutta ei liikkeelle lähtöä ja sen sellaista muuta mukavaa. Toivotaan, että Jemma alkaisi pian tykätäkkin vähän autoilusta. Se ottaa kaikesta mallia Neteltä, niin vois ottaa kyllä sitä autohulluutta hieman siltä.:)


4 kommenttia:

 1. Voiei, sekin autopahoinvoi :(
  Meillä on kans lähdetty siitä, että turhat kikkailut vek, autossa on kuitenkin opittava matkustamaan. Mutta sinne sais ihan mieluusti kuitenkin mennä, eli tuo ruokailu voi olla ihan hyvä veto, nää pennut kun tuntuu pääosin tykkäävän ruokailusta :D Toivottavasti se on auttanut.
  Halirapsu ja kuonopusu Jemmalle <3

  Anne, da kasvattaja

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Onneksi meille on siunaantunut vihdoinkin se kaikkien kehuma viisas villakoira.:D Jemma ei toisaan tarvinnut, kuin tuon yhden ilta- ja aamuruuan ja nyt se tulee autoon kiltisti ja haluaisi jopa itse hypätä kyytiin. Fiksu pentu!<3

   Poista
 2. Oho O_O
  Ehkä me ollaan Helunan kans tehty kerrankin jotain oikein :D

  -Anne-

  VastaaPoista