sunnuntai 30. joulukuuta 2012

Koira mieltymyksiä

Bongasin jo jokin aikaa sitten kyselyn koiramieltymyksistä Hullunmyllyä kera koirien-blogista ja nyt sain sen vihdoin tehtyä ja julkaistuakin.:)

Mitkä ovat tällä hetkellä lempirotujasi?
Tietenkin villakoira. Se on ollut unelma rotuni sitten jo heti Mortin jälkeen eli yhdeksän vuotta. Saksanpaimenkoira tulee hyvänä kakkosena. Kuitenkin olen sitä mieltä, että perheeseen mahtuu yksi villakoira kerrallaan, mutta sakemanneja voisi olla vaikka usiampi.:) Johtuu ehkä mieltymyksestä isompaan koiraan.

Salainen haaverotusi?
Olen haaveillut isovillakoirasta kolmisen vuotta, mutta se on jäänyt toistaiseksi hankkimatta. Mika ei kuulemma halua sellaista, koska ne on rumia.:) Yksi haaveroduista on myös bernhardinkoira, jota Mika ei tietenkään halua kuolaamisen ja koon takia. Tämä on yksi niistä lapsuuden haaveista ja toteutuu, eikö?:)
Lempi koiraharrastuslajisi?
Tokoa hinkataan kyllä ja tehdään sitä tietenkin mielellään. Jälki nostaa myös päätään lemppari listalle.

Inhokkilajisi? Miksi?
Haku. Johtuu ehkä siitä, että sitä hinkattiin paljon koulussa ja Nette ei soveltunut lajiin. Näyttelyt ehdottomasti! Ainakin sellaiset kauhean totiset. Mätsärit on ihan jees, jos ne pysyy sellaisina leikkimielisinä. Mihin on kadonnut sellaiset epäviralliset "näyttelyt", joissa mekin voitettiin Eikan kanssa sillä, että omistajan ja lemmikin luotto ja suhde oli erinomainen.

Mitkä ominaisuudet koet tärkeäksi koirassa?
Ehdottomasti ON/OFF nappula. Kotona ollaan eikä riehuta ja treenatessa tehdään sitten tosissaan ja riehutaan. Sosiaalisuus muita eläimiä (eläimeen katsomatta) ja kaiken ikäisiä ihmisiä kohtaan. Käytöstavat kotona, vierailla jne.

Rotu/roturyhmä, jota et voisi koskaan ottaa, miksi?
Luettuani Miksi kenenkään ei pitäisi ostaa englanninbulldoggia, en sitä virhettä kyllä tee. Piste. Ainiin! Luettuani TÄMÄN olin entistä enemmän sitä mieltä.. Itken verta!

Jos et voisi ottaa koiraa, minkä eläimen ottaisit?
Kissa. Siis paljon kissoja. Pari gerbiiliä. Perustaisin maatilan. Sinne lampaita, possuja, kanoja ja pupuja.:) Jos ei olisi koiria ja niihin menisi paljon aikaa, olisi mulla varmasti kauhee eläintarha pystyssä. Onneksi on siis koiria.:)

Lapsuuden koirarotu haaveita?
Kaikki ne rodut, mitä löytyi sukulaisilta ja tutuilta: bernhardilainen, kiinanharjakoira, shetlanninlammaskoira, vehnäterrieri, kk mäyräkoira, laika, karjalankarhukoira, suomenpystykorva, tiibetinspanieli, cavalier kingcharlesinspanieli ainakin. Vähän isompana "lapsena" bokseri ja lk collie. Hassua kyllä, saksanpaimenkoira ei ole koskaan ollut pienenä haaveissanikaan.

Koiriin liittyviä intohimoja/pakkomielteitä?
Haukkuminen ja hörsköttäminen ottaa aivoon. Ne on ehdottoman kiellettyjä tai niitä siedetään hyvin vähän. Pinna kiristyy moisesta. Jos rahaa olisi paljon ostaisin myös kaikki maailman aktivointipelit ja -vehkeet koirille.:)

Millä teemalla nimeät koiran?
Tämä sama pätee kaikissa mun eläimissä: mä en halua missään nimessä ihmisen nimeä (joo olen kuullut, että joidenkin nimi voi olla Nette, mutta tarkoitankin tunnetuimpia nimiä), nimi ei saa tulla joka toisella koiralla/kissalla vastaan ja se saisi olla hieman erikoisempi. Netteä ja Tontoa ei tule ihan joka perheessä vastaan ja monesti saankin sellaisia kummallisia katseita osakseni, kun kerron elukoiden nimet.:) Vilma, Ava ja Helmihän ei todellakaan kuulu tähän kategoriaan, mutta mä en niiden nimiä olekkaan keksinyt.:) Helmille jos olisin saanut nimen antaa, siitä olisi luultavasti tullut Kilka. Tulevalle kissalle on nimi jo takataskussa.;) Tulevalle ja tulevalle... Saan sen kuulemma vasta sitten, kun muutamme omakotitaloon, joten tavataan niissä merkeissä 10 vuoden päästä.:D

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti