sunnuntai 21. lokakuuta 2012

Kissan ja koiran elämää yhdessä

Olen jo jonkin aikaa laitellut videoita Tontosta ja lukemattomista koirista, joita meillä on tai käy kyläilemässä.
Meillä kissoilla ja koirilla on aika samanlaiset säännöt keskenään. Muutamia poikkeuksia lukuunottamatta. Tonto ei saa tulla sänkyyn, mutta Nette saa ja vastapainoksi Nette ei saa tulla keittiöön kun sielä syödään, mutta Tonto saa. Netellä ei myöskään ole mitään asiaa vessaan, sillä se on Tonton "valtakuntaa". Noolaamisen taidon ovat kummatkin hienosti oppineet ja Tonto tunnistaa minun äänestä, jos aion antaa Netelle jotain herkkua. Silloin on toinen silmäpari vaatimassa myös jotain omaan suuhunsa. Vanhaksi menevät ruuat jaetaan keskenään, vaikka Nette kyllä mielellään söisi myös Tonton osuuden, koska se on niin hidas. Sohvalla saa kölliä kummatkin, vaikka Nette on välillä niin mustasukkainen, ettei halua päästää Tontoa rapsutettavaksi. Tonto on sisäkissa, joten se ei ole koskaan päässyt ulos. 

Olen kuullut satoja kertoja, että ei ole kissan elämää, jos se on vain sisällä, MUTTA! Tonto ei ole koskaan päässyt ulos, joten se ei tiedä mistään muusta maailmasta, kuin sisällä olevasta. Se ei siis osaa kaivatakkaan muualle. Toisekseen, minun oma sydämeni ja mieleni ei saisi rauhaa, jos lemmikkini huitelisi ulkona yksin. Saati sitten se, että se ei tulisi kotiin pitkään aikaan ja olisin ihan huolesta sekaisin. Nyt sielä joku miettii, että laita se hihnaan ulos. Se hihna ei takaa mitään. Siskoni kissan oli rivitalon takapihalla hihnassa ja se käytiin päästämässä irti. Lopputuloksena oli pennut. Vanhempieni kissa Eikka oli hihnassa omakotitalon pihalla ja se osasi kietoa hihnan jonkun ympärille ja riuhtoi itsensä vapaaksi valjaista. Lopputuloksena, auton alle jääminen. En halua itkeä Tonton perään, koska se on jäänyt auton alle. Haluan itkeä sen perään 20 vuoden päästä. Tai siis, Tonto ja Nettehän elää ikuisesti!:D

Tässä video, kun Nette ja Tonto saivat kinkkua. Harmi etten saanut videolle sitä, kun Tonto leikki ruualla.

Ja nää on niitä "salaisuus"-videoita, kun Mika ei saa tietää, että Tonto on sängyssä.:)

Löysin myös vanhempieni koneelta vanhan videon siskoni edellisestä koirasta, Taunosta ja jo edesmenneestä kissastamme, Eikasta. Kokosin videoksi erilaisia leikkejä koirien ja kissojen välillä, mitä minä olen tavannut ja videoinut.


2 kommenttia:

  1. Mä oon kyllä ihan samaa mieltä tuon kisun ulkona olon kanssa! Nytki pimeellä oon meinannu useamman kerran ajaa kisulin yli, kun ei vain näe jos jostai puskasta tielle poukkaa. Kikihän oli valjaissa pari kertaa ulkona ja kissanviikset ne mitään piti! Neiti sai kans itsensä vapaaksi ja sitte oltii itku kurkussa kuistilla huutelemassa. Eikä Kiki edes tykännyt mennä ulos - sisäkissa siis :D En ymmärrä miten niin moni voi pitää kissaansa vapaana - maalla nyt ehkä vähä eri, mutta ihan taajamassa. Minuu pelottais liikaa!

    Musta tuntuu, että moni meistä on päättänyt, että nämä lemmikit elää ikuisesti ;) Milakaan ei kuole koskaan. piste. ;)

    VastaaPoista
  2. Oikein!:) Täällä kans pyörii kissoja jonkin verran ja kyllä ne ovat vain aika vaarallinen yhdistelmä pimeän ja auton kanssa. Valjaisiin en luota yhtään ja vielä vähemmän pantaan kissalla. Vitsi ku niitten pitääkin olla niin saakelin notkeita, että menee läpi vaikka mistä.:) Meidän isäkin vei Tonton kerran pihalle valjaissa, niin meinasi kissa raukka sydärin saada. Juoksi samantien sisälle ja oli isinkin pakko myöntää, ettei kaikista ole ulkona eläjiksi.

    VastaaPoista