tiistai 9. lokakuuta 2012

Pentutehtailu

Omaa pentua etsiessäni olen törmännyt tähän "kuuluisaan", mutta kovin harmilliseen uutiseen. Minulla ei ole koskaan ollut kasvattajalta ostettua koiraa. Netteä hankkiessani olen tehnyt kaikki mahdolliset virheet, mitä ihminen voi koiraa etsiessä tehdä. Kennellinjan jälkeen en voisi toistaa tekoani enää koskaan. Koulussa on kyllä sen verran taottu päähän järkeä, että ei voi kuin kiittää siitä. Toisaalta nyt sitä on jo hieman liiankin kriittinen kaikkeen. Kaikissa tuntuu aina olevan jotain pientä, mikä ei miellytä. Toisaalta minulle sanottiin, että nyt on ostajan markkinat. Pentu hankkiessa saa ja pitääkin vaatia laatua ja terveystutkimuksia. Etenkin minä painotan näitä terveystutkimuksia. Yhden sakemannin kanssa tehty kova työ oli kyllä itselle palkitsevaa, kun näki tuloksia, mutta en silti toivo samaa tulevan vastaan uudestaan. Ihan vain koiran takia.

Tältä näyttää suomalainen pentutehtailu

SEY Suomen Eläinsuojeluyhdistys - Pysäytä pentutehdas
Tykkäsin näistä sivuista kyllä paljon. Harmi, että ne on varmaan päivitetty viimeksi vuonna nakki ja muusi. Ajankohtainen aihe silti edelleen on ja asiat käyvät nykypäiväänkin. Sivulla on linkkejä, jotka on tarkoitettu oppimismateriaaliksi esim. lapsille. Se on kyllä hieno idea, sillä sieltähän se tulevaisuus on tulossa.

(Lainattu SEY:n sivuilta "Keskustelunaiheita lapsiryhmille")
Mikä mahtaa olla pentutehdas? Millaistakohan sielä on?
(Mietitään oloja: ahtautta, likaisuutta, huonoa ravintoa, liikunnan puutetta, ihmisen seuran puutetta, hellimisen ja opetuksen puutetta, hoitamattomia sairauksia, takkuisia turkkeja jne.)
Kannattaisiko pentutehtaasta ostaa koirat pois?
(Ei, koska niitä hankittaisiin sinne vain lisää. Parasta olisi, että kukaan ei ostaisi koiraa tai kissaa pentutehtaasta. Silloin toiminta loppuisi.)

Siis niin helppoja asioita jotka pieni lapsikin ymmärtää. Jos olisin vielä partiossa vetämässä ryhmää ottaisin asian ehdottomasti puheeksi lemmikkimerkkiä suorittaessa.

Älä mene pentutehtailijan lankaan
Varo näitä myyntitaktiikoita

Lopuksi on hyvä linkittää muistilista pennun ostajalle. Tätä aion itse lukea vielä useaan kertaan alusta loppuun, kunnes olen saanut vastauksen kaikkiin minua vaivanneisiin kysymyksiin. Lista on oiva apuväline jokaiselle, joka on hankkimassa koiraa. Minulla ainakin alkaa pää lyömään tyhjää juuri silloin, kun pitäisi kirjoittaa kasvattajalle sähköpostia tai puhua puhelimessa. Ne hetket kuitenkin antavat ensivauikutelmankin. Oman järkeni mukaan kasvattajan pitäisi vain olla todella tyytyväinen, jos ostaja on kiinnostunut kaikesta mahdollisesta. Kasvattajan ei pitäisi missään nimessä koskaan ottaa loukkauksena kysymyksiä. Kysyessäni terveystuloksia ja mahdollisia sairauksia olisin kiinnostunut kuulemaan vaikka isän-äidin-kummin-kaiman-kissan terveystuloksia, kunhan se jotenkin liittyy ostamaani koiraan. Se antaa osviittaa siitä mitä pennusta luultavasti on kasvamassa.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti