perjantai 26. lokakuuta 2012

Syysmadotus

On tullut aika madottaa koirat ja kissat. Suositus on madottaa kaksi kertaa vuodessa, keväällä ja syksyllä. Maassa on jo lumi, joko se syksy kerkesi mennä?:) Uskon, että tuo lumi ei kyllä kauaa tuossa taas pysy. Kohta on taas märkää, synkkää, harmaata ja pimeää.

Aiheeseen! Kolmena vuotena olen saanut koululta matolääkettää jauheena ja halpaan hintaan. Nyt pitäisi itse sitten "osata" madottaa.:D Tontolla on ollut parina vuonna Axiluria ja ajattelin kyllä käyttää sitä Netelläkin. Edessäni on paketti Axilur 500mg. Helppo annostelu. Yksi tabletti päivässä/10kg kohden (Nette painaa yli 8kg), kolmen päivän ajan. Axilur on hyvä, sillä samalla kertaa madotan koiran ja kissan. Annostus on Tontolle myös helppo. Puolikas nappi päivässä.

Meillä on aina eläinten kanssa jouduttu turvautumaan lääkkeiden annossa tähän "raaempaan" käytäntöön, eli nappi kurkusta mahdollisimman pian alas ja väkisin. Onneksi koirilla ei ole oksennusrefleksiä, joten lääkkeen voi työntää aika syvälle. Nyt päätin kuitenkin kokeilla Neten kanssa tätä itse syömistä.
Haistelee, haistelee, hyi näyttää pahalta, en taida syödä, jaa Tonto yrittää tulla kärkkymään, taidan sittenkin ottaa suuhuni, puthui syljen ulos, haistelee, haistelee, otan suuhun, puraisen, syljen palaset ulos, otan palasen, puraisen, syljen taas ulos, mutta syön loppujen lopuksi kaiken.
Hienoa Nette!

Tonton kanssa olen tullut siihen tulokseen, ettei se matolääkettää tarvitse. Eihän se käy missään, mistä se voisi niitä saada. Ei ulkona, ei toisten hiekkalaatikoilla, ei Nette pasko sisälle. Madon saamiseen vaaditaan munitun munan syömistä. Siksi Tonto säästyy tältä pakko syötöltä, vaikka se olikin helpoin meidän eläimistä ottamaan tabletin niin.

Loppuun vielä video Netestä ja Sarkin jäneksestä, Valtsusta.:)


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti