perjantai 27. huhtikuuta 2012

Jumppakoira, Ava

Olemme nyt muutaman viikon ajan käyneet Avan kanssa Minna Oravan kurssilla ja tuloksia alkaa jo näkyä. Olen noin 4 viikkoa ennen kurssia tehnyt Avalle erilaisia harjoituksia takapäälle ja juossut sen kanssa, jotta sen ravi paranisi. Kuvasimme yhdissä reeneissä Avan ravia ja se on huomattavasti parempaa kuin neljä viikkoa sitten. Siitä minulla ei valitettavasti ole kuva materiaalia.

Avan ongelma ravissa on ollut se, että sen etuaskeleet ovat liioiteltuja ja taka-askelia se ei jaksa tehdä kunnolla. Avan pitäisi taivuttaa takajalkoja kauemmas taakse. Ongelmana on ollut myös se, että Ava ravaa etujaloilla, mutta laukkaa takajaloilla. Sitä näkyy myös videossa välillä, sillä parannettavaa löytyy vielä paljon. Ava myös laahaa takajalkoja ja kääntää niitä sisäänpäin. Videossa pidetään hihnaa tiukalla, jotta pää pysyisi ylhäällä, sillä yleensä silloin Ava tekee jaloillaan kunnolla töitä. Ava on myös juoksutettaessa jo niin väsynyt, että turhautuu ja yrittää näykkiä minua jalkaan.. Termiitti..:) Ylhäällä kuvassa näette, kuinka Ava kyyristää selkäänsä ja se tekee selän väärällä kohdalla töitä.
Alhaalla olevassa kuvassa palkkaan Avaa korkeammalle, jolloin selän asentokin parannee ja se tekee eri kohdalla töitä seisoakseen.
Minna vetää takajalkoja taakse, sillä Ava seisoo aina jalat liikaa kropan alla. Ava tarvitsee sääriin ja polviin lisää tavaraa. Etupäähän on kuulemma tullut lisää lihaksia.

Ava myös makaa liian lysyssä, joten siihen saimme jumppa liikkeen, jonka pitäisi auttaa. Kun Ava makaa se jättää ihan liikaa painoa taakse. Ava makasi pöydän päällä ja Minna veti takajalkojen taipeista sitä taakse päin, samalla kun minä syötin sitä pöydän reunalta. Tässä asennossa Ava joutui laittamaan painoa enemmän etuosalle.

Tällä viikolla treeneissä huomasin jo itsekkin Avaa seisottaessa liikettä sen lantiossa, koska se teki itse töitä sillä. Edistystä siis on tullut paljon. Vapaana juostessa Ava jää välillä odottamaan minua ja seisoo jo jalat pois kropan alta useammin. Ravatessa vapaana ei myöskään kuulu jalkojen laahausta. Nyt Ava alkaa olla siinä kunnossa, että näen sen itsekkin muuttuneen.:)

KATSO MYÖS: AVA JUMPPAA ja VIIMEINEN JUMPPA

Ava <3

2 kommenttia:

 1. Morjesta, en löytäny mistään sun sähköposti osoitetta, joten kirjoitan tänne! Multa löytyy pitkäkarvainen saku-uros, 8kk ikänen ja seisomistyyli on juuri sama kuin Avalla! Mainitsit ihan tuolla alussa, että olette tehneet erilaisia harjoituksia takapäälle ja olisin kiinnostunut kuulemaan, millä kaikella voisin yrittää kehittää oman koirani takapäätä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Laittaisitko sähköpostia
   eliisa.takalo@hotmail.fi

   Poista