keskiviikko 4. huhtikuuta 2012

Kisaaminen

Nette on ainoa koira tällä hetkellä, joka meidän perheen koirista kisaa. Ava on vielä niin kovin vaiheessa ja tällä hetkellä olen keskittynyt enemmän sen liikkeiden uudelleen opetteluun, kuin tokohömppään. Nette saa siis toimia meidän virallisen tokokoirana.:) 12.4. on kokeet Kannuksessa, johon olisi tarkoitus tähdätä. Päivä sattuu myös olemaan Neten synttäripäivä.

Viime kokeesta jäi hyvin paha maku ja pieni pelko mennä uusiin, mutta kyllä me pärjätään, eikö? Kiitän onneani, etten käskenyt kenenkään kuvata suoritustamme. Vaikka olisihan se ollut opettavaista katsoa, kuinka paskajäykkänä mie oon sielä kävelly, että Nette käyttäyty niin kuin käyttäytyi. Päätin, etten mihinkään laita tuloksiamme ylös, koska hävettää suunnattomasti, mutta ehkä tästä pitää nyt vain oppia jotain.

Osallistujat:
Labradorinnoutaja, uros
Sileäkarvainennoutaja, uros
Labradorinnoutaja, uros
X-rotu, narttu
Dobermanni, narttu

Me olemme siis tämä x-rotuinen, koska Nette ei ole rekisteröity. Kävimme paria viikkoa ennen laittamassa sirun ja rekisteröitymässä FIX-reksiteriin.

Tokokoe Kannus
Tuomari Veijo Kinnunen

Luoksepäästävyys 7p.
- Tyytyväinen olen, koska tuomari oli mies ja Nette pelkää miehiä. Antoi kyykistyä viereen, mutta ei tainut antaa koskea. Murisi vähän.

Paikalla makaaminen 10p.
- Vieressä oleva koira meni haistelemaan Netteä ja nousi, mutta sain käydä laittamassa takas paikalle. Ei ole koskaan lähtenyt paikkamakuusta pois vaikka vieressä tapahtuis mitä, siksi tämäkin vähän ihmetytti.Seuraaminen kytkettynä 5½p.
Seuraaminen taluttimetta 0p. 
- Siis tämä oli jo aivan kamala katastrofi!!! Nette haisteli koko kytkettynä seuraamisen ajan. Jouduin tyyliin vetämään perässä koko sen kaavion ajan.. Hävetti niin paljon.. Taluttimetta alkoi ihan hyvin, mutta sitten alkoi taas haistelu ja hortoilu ja kaikki! Itku jo meinas päästä. Mitään vastaavaa ei ole koskaan tapahtunut! Täyskäännöstä ei tehnyt ja koira oli mun väärällä puolella. Jouduin sit pysähtymään ja ottamaan uudestaan seuraamaan siihen viereen.Maahanmeno seuraamisen yhteydessä 0p.
- Mun moka. En luottanut koiraan tarpeeksi ja annoin liian myöhään toisen käskyn. Siksi nolla.. Nette kyllä meni ekasta käskystä jo täydellisesti maahan, että mie tämän homman sit kusin.
Luoksetulo 10p.
- Juuri sellainen kuin pitää ja se on aina ollut. Lujaa ja perusasento täydellinen.Seisominen seuraamisen yhteydessä 0p.
- Nyt sitten luotin koiraan ja annoin yhden käskys. Kun käännyin niin sielä joku puudeli oikein hitaasti hiippailee mua kohti. Kaiken lisäksi se ennakoi koko hommaa ja kahden askeleen jälkeen pysähtyi itse seisomaan ja jouduin pyytämään uudestaan seuraamaan. Kun menin luokse tuli rivakammin minua kohti, enkä meinannu päästä sen viereen ollenkaan ja pyörittiin sielä kehässä ympyrää ku jotkut idiootit.:D

Estehyppy 7p.
- Hyppäs tosi hyvin, mutta istui..Kokonaisvaikutus 8p.
- Nette meni jopa tuomarin haisteltavaksi kun ojensi kättä.:) Tuomari myös kysyi lopussa rotua (merkitty siis x-rotuiseksi) ja oli vähän hämmästynyt kun kerroin olevan villakoira. Nette kun on hieman kynitty nyt.:D

Pisteet yhteensä: 100p.

Sijoitus: ALO3 5/5

Ei paljon hurraamista ole. Täytyy varmaan vetää joku viinapullo, ennen ku meen seuraaviin kisoihin. Että äläkään ihmetelkö ku mie seurautan koiraa mihin sattuu, mutta eipähän jännitä.:) Nimittäin jännityksestä tämä kaikki johtuu. Olin treenaamassa uuden porukan kanssa ja taas Nette ei muka osannu seurata, mutta tauon jälkeen kun ei enää jännittänyt niin meni täydellisesti.Viinaa vaan naamaan 12.4!!!
Ja 5.5. kun on Kokkolassa kisat.:D


2 kommenttia:

  1. Ai että mä nauroin isosti tolle viinalle! :D Jotenkin niin ihanan suomalaisen kuuloinen ongelmanratkuisukeino. :p

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Se on aina kun ei muutakaan/parempaakaan keksi.:D

      Poista